Onderhoud en reparatie

Hoe vaak moet onderhoud aan mijn vlechtmachine uitgevoerd worden

Een vlechtmachine bestaat uit honderden onderdelen die nauwkeurig in elkaar moeten passen voor een goed resultaat. In een halve seconde tijd moet een meter draad aangevoerd worden en daarna wordt het draad geknoopt en geknipt. Dit zijn allemaal mechanische onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Wanneer de machine toe is aan een onderhoudsbeurt wordt bepaald door hoe vaak u de machine gebruikt. In ieder geval 1 keer per jaar de machine aanbieden voor smeren en schoonmaken is aan te bevelen. Indien u de machine iedere dag gebruikt mag u zeker een interval aanhouden van een half jaar en bij intensief gebruik van tientallen rolletjes per dag wellicht wel vaker.

Wat kan ik zelf doen om mijn machine te onderhouden

Als u regelmatig de machine schoon blaast met perslucht en op het knipmes een drupje olie doet dan bent u al op de goede weg. Wat schoon geblazen moet worden is de bek met klauwtjes, de tandwielen bovenop de machine, het draad magazijn en de draadmotor-tandwielen achter het klepje op de zijkant van de machine. Gebruik voor het smeren van het knipmes geen WD40. In de machine zitten tandwielen en een glijlager dat door de service monteur opnieuw ingevet wordt tijdens een servicebeurt. Dit vet wordt door namelijk door WD40 aangetast. Zorg er in ieder geval voor dat de machine niet nat wordt opgeborgen. Laat de koffer open als de machine natgeregend is opdat de machine kan drogen.

Met perslucht de tandwielen schoonblazen

Met perslucht de tandwielen schoonblazen

Wat moet ik doen bij een storing

Zodra de machine kuren vertoond moet u de machine zelf onderhouden of door ons laten servicen. Wacht er niet meer want de volgende keer staat u op het werk en komt weer die klacht voor. Als u het formulier uitprint dan wordt ook ons adres mee geprint dat u op de doos kan plakken. Op het formulier kan u een maximaal reparatiebedrag invullen of uw emailadres opgeven voor een prijsopgave. U krijgt van ons binnen een paar dagen een prijsopgave op het door u genoteerde emailadres. Een prijsopgave is gratis en verplicht u tot niets. Als u de kosten te hoog vindt sturen wij de machine zonder kosten retour.

Service formulier

Reparatie afdeling met goed opgeleide monteurs

Alle reparaties worden door eigen monteurs uitgevoerd dus wij besteden niet uit. Onze monteurs hebben ruime ervaring en werken alleen met de beste gereedschappen. De werkplaats is ingericht voor reparatie en onderhoud van vlechtmachines met een speciale schoonmaak- en test afdeling. In deze werkplaats hebben wij voorraad van alle onderdelen van vlechtmachines zodat wachttijden tot een minimum worden beperkt. Daardoor kunnen wij uw machine snel terug sturen. Wij gebruiken alleen de originele onderdelen die de fabrikant voorschrijft voor zijn machine.
Al gemonteerde modificaties zoals het overbruggen van de spoolsensor laten wij intact. De machine instellingen worden niet door ons gewijzigd. Daarnaast zullen wij zelf nooit modificaties aanbrengen om de originele fabrieksinstellingen te veranderen.

Met perslucht de tandwielen schoonblazen

Ons onderhoud station

Originele onderdelen op voorraad

Als u uw machine naar ons opstuurt en onderdelen zijn aan vervanging toe, dan kunt u ervan verzekerd zijn dat die altijd van de beste kwaliteit zijn. Wij gebruiken alleen maar originele onderdelen die de fabrikant voorschrijft. U krijgt vooraf een prijsopgave toegestuurd met een overzicht van de werkzaamheden en de te vervangen onderdelen. Als u zelf onderdelen wilt vervangen kunnen wij u ook van dienst zijn. Wij leveren u graag de originele onderdelen vanuit ons magazijn. Graag even een fotootje van het onderdeel sturen met de gegevens van de machine dan heeft u het snel in huis.

Wanneer kan ik mijn vlechtmachine terug verwachten

Nadat u akkoord bent gegaan met de reparatie beginnen wij binnen 24 uur met de werkzaamheden. U kan er daarom ook vanuit gaan dat binnen 1 dag de machine per koerier verstuurd wordt naar het door u opgegeven adres. Binnen en paar uur ontvangt u de Track & Trace code waarmee u uw zending kan volgen.

Klantenservice

Alle automatische vlechtmachines zijn gefabriceerd door specialisten. Geregeld worden machines onderworpen aan een duurproef om te controleren of de kwaliteit nog optimaal is. Ook wordt iedere vlechtmachine getest in de fabriek zodat uw machine gegarandeerd probleemloos werkt in de praktijk.

Eigen reparatiedienst

Indien er zich onverhoopt toch een storing voordoen dan wordt uw machine binnen de kortst mogelijke tijd door onze eigen servicedienst gerepareerd en per omgaande geretourneerd. En als die storing zich voordoet binnen de garantieperiode van 1 jaar dan zijn er geen kosten aan verbonden.

Snelle werkhervatting

Voor een snelle afhandeling van uw aanvraag voor een serviceopdracht, verzoeken wij u om ons serviceformulier in te vullen en dat mee te sturen met de vlechtmachine.

Service formulier